tisdag 14 november 2017

Tillbaka till verkligheten för en tvåbarnsfamilj efter Hawaii

Det var som att leva en dröm - resan till Hawaii! Overkligt på flera plan men nu är jag hemma i gråa, kalla Sverige igen och verkligheten har kommit ikapp. 

Foto: Ida Larsson, från en ny vän som jag hittade på Hawaii <3
Det var som att leva ett annat liv - att få befinna sig på andra sidan jorden i värmen i ett paradis. Om jag säger att jag har drömt om detta så ljuger jag, det är det som är så coolt. Min dröm har inte varit att ta mig till VM på Hawaii i Ironman - det bara blev så! Dels så har jag bara hållit på med triathlon i 2 säsonger så drömmen har inte hunnit växa på mig. För alla er som någonsin får möjligheten - ta chansen! Det var en helt magisk och overklig upplevelse. Framförallt var det en helt galen syn att se en liten fiskeby som Kailua-Kona bli helt översvämmad av vältränade/maniska människor som tränade överallt HELA tiden! Du mötte löpare vilken tid på dygnet du än var ut och gick och simmade gjorde folk från tidig tidig morgon till sena kvällen. Jag tog det väldigt lugnt med träningen under veckan, enbart korta lätta pass för acklimatiseringen men inte så hysteriskt som vissa.

Hänger vid kaffebåten innan lite simning
Jag måste tacka alla som gjort denna resan möjlig! För det första min coach som trott på mig och gjort mig till en bättre triathlet än jag någonsin trodde jag kunde bli. För det andra min man som ställt upp och stöttat mig och tagit barnen så många gånger för att jag ska få till träningen samt varit min mekaniker i ur och skur - utan dig skulle jag inte ha en cykel att cykla på. ;) För det sista ett jättestort tack till min älskade familj som hjälper till så ofta och som passade barnen under veckan som jag och min man var på Hawaii! Att vara på topp är inget enmansjobb - det är teamwork och utan alla runt mig skulle det vara omöjligt! <3


Och så tillbaka till verkligheten - till barnen, jobb och huset!
Direkt när vi landade på Kastrup väntade jobb, inskolning på förskolan för minstingen och alla saker som skjutits upp p.g.a. att denna lite oväntade resa. Och så en baksmälla från Ironman och jetlag från resan kom helgen efter hemkomst - då ville jag bara lägga mig ner och sova hela helgen! Därmed kom det lite välbehövd vila från träningen - endast lätta korta träningspass för att mjuka upp kroppen och med lite extra fokus på rörlighet de kommande 4 veckorna efter hemkomst. Tillbaka till trainercykling och löpning i långkalsonger med barnvagn - allt har sin charm och jag har faktiskt inget emot träning i kalla Sverige men det blev en stor kontrast. ;P


Det är mycket som kretsar runt i mitt huvud just nu - familjen, jobb, framtidsplaner, drömmar, verkligheten - det är svårt att ta beslut och ändå måste jag göra det nu innan det är försent. Det viktigaste i alla mina planer för framtiden är att det ska finnas mer tid och utrymme för familjen och genom de beslut jag nu tagit så kommer livet fungera i bättre harmoni, mindre resande och därmed mindre stress och mer tid hemma. <3 Det kommer troligen vara en tid där det är lite tuffare ekonomisk men däremot kommer det inte bli tuffare än vad vi har haft det detta året med föräldrapenning - så jag ser ljust på framtiden. :)

Nästa steg såhär off season är att göra upp en tävlingsplan inför 2018 - det finns många intressanta tävlingar som jag vill köra så nu måste det planläggas vilka jag kan köra. Min resa är inte slut här - den har bara börjat! ;)

Live your dream now, or regret it for the rest of your life!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar