tisdag 15 maj 2018

Tre löplopp = 3 vinster


Tiden bara flyger förbi, jag har ingen tid över för att blogga när jag jobbar 2 jobb, tränar och är mamma däremellan! Därför har det redan varit 3 löplopp som jag inte har skrivit om, det första var varvetmilen i Helsingborg, det andra Österlen spring trail 13+km och det sista Lundaloppet 10 km. Samtliga av dessa lopp har jag vunnit!! :D En bra start på säsongen 2018! ;) Varvetmilen Helsingborg, 7 April

Mitt mål inför loppet var att slå nytt PB och springa under 39 min. Inför loppet var jag väldigt osäker på om det skulle vara möjligt av fler anledningar, 1) det var tidigt på säsongen, 18 Mars, 2) det var kallt, bara runt 0:an och blåste en del på vissa delar av banan.  För mig är det svårt att prestera när det är så kallt, benen blir inte varma.

Första km på loppet gick nerför och gick väldigt fort, 3:30 sen lugnade jag ner mig och kunde ligga mellan 3:50-4:00 resten av loppet och lyckades springa in på 38:44 och därmed nytt PB och vinst - samt chansen att kvala till elitgruppen på Göteborgsvarvet (SM i halvmaraton). :D:D:D Mission completed! Så där finns fart i tjejen och det kommer bli kul att se hur resten av säsongen ska gå.


Österlen Spring trail 13+km 15 April
Även på detta lopp blev det kallare än önskat men denna gång i alla fall runt 8 grader med lite regn i luften. Detta lopp var nytt för mig och jag är inte så van vid traillöpning men det gick väldigt bra, jag vann även denna tävling på 58:18 (4:22 min/km). Det var ett helt fantastiskt vackert lopp och väldigt utmanade, det gick upp och ner och över stock och under träd, över färister genom grindar m.m. Ett kul och varierande lopp jämfört med asfaltsloppen. Testa detta nästa år - kan varmt rekommenderar det!
Lundaloppet 10 km 5 Maj
Detta lopp sprang jag även förra året på 39:31 och vann då damernas klass så i år ville jag försöka försvara titel men såg på stratlinjen att där fanns lite mer konkurrens detta året så blev lite nervös. Starten gick och jag la mig bakom ett par tjejer den första kilometern då det gick ganska fort. Sen redan efter 1.5 km började tempot sänkas och jag gick upp i ledningen. Det gick fortare än jag planerat första 5 km, 18:52 (vilket är nytt PB på 5!) och den delen är ganska flackt. Sen kom backarna och alla kluriga svängar, jag tittade bakåt ibland och såg någon tjej ett par hundra meter bak så jag vågade inte slappna av utan höll tempot uppe! Först inne i stan började jag tro på att det kunde gå vägen och en härlig publik på torget fick mig att le ändå in i mål! :D Andra segern i Lundaloppet och finslipade mitt PB från Helsingborg ytterligare, 38:16 (snitt 3:49 min/km) - och det på en ganska tuff bana dessutom. Mycket nöjd! :D 

Även min stora kille sprang - 850 m och han gick inte en meter! <3
Nu är det bara några dagar kvar till Göteborgsvarvet den 19 maj, SM i halvmaraton, där jag nu har fått bekräftat att jag ska starta med elitgruppen längst fram! :D Läskigt men spännande och kul! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar